Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Verlichting voor nieuwe laad- en lossteiger voor Vlissingse Bootliedenwacht

by Admin
jan , 29
Verlichting voor nieuwe laad- en lossteiger voor Vlissingse Bootliedenwacht

De Vlissingse Bootliedenwacht is een dienstverlenend bedrijf in de haven van Vlissingen. Zij zorgen onder andere voor het afmeren van schepen, verslepen van pontons en het bevoorraden van schepen. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag heeft de Vlissingse Bootliedenwacht besloten tot de aanleg van een nieuwe laad- en lossteiger. De extreme omstandigheden aan de Zeeuwse kust stellen eisen aan de constructie en toe te passen materialen. Dit geldt natuurlijk ook voor de noodzakelijke verlichting op de steigers.

In opdracht van Istimewa heeft Industrielicht de verlichting voor de nieuwe steiger mogen realiseren. De keuze viel daarbij op het buisvormige Ø75mm. LED-armatuur type ZUG van het fabricaat Norka.

Deze is drukwaterdicht (IP66/IP67/IP68-20m./IP69K) en gemaakt van PMMA, een kunststof welke uitermate goed bestand is tegen invloeden van zeewater. De buisvormige behuizing heeft een wanddikte van 4mm en heeft daardoor een slagvastheid classificatie van maar liefst IK09. En het armatuur is dubbelgeïsoleerd (beschermingsklasse II).

Naast de hoge kwaliteit van constructie en materiaalgebruik is duurzaamheid één van de speerpunten v.w.b. het leveringspakket van Norka.  De hoge efficiëntie en lange levensduur van L80 B10 > 60.000 branduren bij een constante omgevingstemperatuur van +40˚C heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de uiteindelijke keuze voor dit LED-armatuur.

De lijfspreuk “Wenn Wasserdicht….Dann NORKA Licht!“ is hier dan ook helemaal op z’n plaats.

Tevens heeft Istimewa dit type LED-armatuur toegepast in o.a.:

– Reeferbordessen van DP World te Antwerpen
– Calamiteiten steiger van North Sea Ports te Vlissingen
– RORO Linkspan van C.RO Ports te Vlissingen en Rotterdam
– Kadeplateau/steiger van North Sea Ports t.b.v. Ørsted te Vlissingen.
– Radartoren Maasvlakte II van Havenbedrijf Rotterdam

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyrighted Image