Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Verlichting voor sportzalen en zwembaden

nov , 15
Verlichting voor sportzalen en zwembaden

Sportzalen worden vaak gebruikt door verschillende spelers. Weerstand tegen balinslag, hoge uniformiteit van verlichting en flexibiliteit in verlichtingsregeling zijn dus terugkerende vereisten voor de verlichting van sportlocaties. Indoor zwembaden, ijsbanen of bobsleebanen hebben echter ook hun eigen verlichtingseisen. Onze partner NORKA biedt geschikte armaturen voor een breed scala aan sportfaciliteiten.

De optimale verlichting in sportfaciliteiten moet gelijkmatig, niet-verblindend en vrij van flikkeringen zijn. In omgevingen met hoge luchtvochtigheid of waar de verlichting in direct contact staat met water, zoals zwembaden of doucheruimtes, is verhoogde bescherming tegen het binnendringen van water en chloor vereist.

Bij het uitoefenen van diverse balsporten belandt de bal niet altijd in het doel, maar ook tegen de muren of het plafond. Zelfs armaturen kunnen geraakt worden door een verdwaalde bal in het proces. Afhankelijk van de vaardigheid van de speler kunnen hoge snelheden worden bereikt, het is daarom essentieel om aandacht te besteden aan de balbestendigheid van armaturen om het risico op letsel bij een verdwaalde bal te minimaliseren.

Laat u informeren over het optimaliseren van de verlichting in uw sportfaciliteit door contact op te nemen met onze collega’s. Zij vertellen u graag hoe de armaturen van NORKA toegepast kunnen worden. Download hier de brochure voor meer informatie.

Copyrighted Image