Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

STUDIEREIS NAAR AEC ILLUMINAZIONE ITALIË

apr , 3

Afgelopen week hebben wij samen met enkele relaties een inspirerende studiereis gehad naar AEC Illuminazione Srl. We werden verrast door de enorme uitbreiding van de productieplant die volgend jaar juni gereed zal zijn. Het was bijzonder om te zien hoe AEC zich blijft ontwikkelen en innoveren op het gebied van verlichting. Tijdens de studiereis was er ook veel aandacht voor de nieuwe PENTHA-spiegeloptiek voor de Italo en I-tron armaturen. Deze innovatieve technologie zorgt voor een nog betere verdeling van het licht, wat resulteert in een nog betere energie-efficiëntie en dus een positieve impact heeft op het milieu.

Daarnaast hebben we interessante discussies gehad over de LCA (Levenscyclusanalyse) en EPD (Environmental Product Declaration). Een milieuproductverklaring wordt door de International Organization for Standardization 14025 gedefinieerd als een Type III-verklaring die milieu-informatie over de levenscyclus van een product kwantificeert om vergelijkingen mogelijk te maken tussen producten die dezelfde functie vervullen.

Kortom, het was een zeer geslaagde studiereis waarin we veel hebben geleerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verlichting en duurzaamheid. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Copyrighted Image