Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Waardevolle studiereis naar Sattler

sep , 13
Waardevolle studiereis naar Sattler

Samen met twee lichtontwerpers hebben wij een bezoek gebracht aan onze partner Sattler Lighting in Göppingen, Duitsland.

Sinds de oprichting eind jaren vijftig heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een internationaal productiebedrijf dat zich richt op het ontwerpen, produceren en installeren van zeer innovatieve designarmaturen.

In hun showroom werden we geïnformeerd over de Palito-familie: een zeer verfijnd en dun buisarmatuur met een diameter van slechts Ø22mm. Dit werd aangevuld met wandarmaturen en vloerarmaturen. Opvallend was ook het FAVO Light Net: een uniek web van armaturen aan het plafond waarmee verschillende lichtscènes gecreëerd kunnen worden zonder de armaturen te verhangen.

Naast het bezoeken van de productiefaciliteit, zijn we ook langsgegaan bij hun onderaannemer die gespecialiseerd is in het polijsten van aluminium armaturen. Dit ambachtelijke vakmanschap maakt echt het verschil in diverse projecten.

Als een van de eerste bedrijven in de armaturensector verwacht Sattler het prestigieuze zilveren Cradle to Cradle-certificaat te ontvangen voor enkele van hun succesvolle producten. Dit is een aanzienlijke prestatie die aantoont dat Sattler constant in beweging is en vooruit wil blijven gaan. Samen met het recent geïntroduceerde Take-Back Guarantee-principe zullen ze zeker bijdragen aan een circulaire economie.

Copyrighted Image