Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Uitgelicht project – Burg. Stamplein Hoofddorp

jul , 28
Uitgelicht project – Burg. Stamplein Hoofddorp

De gemeente Haarlemmermeer heeft eind vorig jaar een meervoudig onderhandse aanbesteding uitgeschreven voor het vervangen van 8 houten lichtmasten op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp.

Het doel van de gemeente met deze onderhandse aanbesteding was om een partij te contracteren die niet alleen de juiste openbare verlichting levert, maar ook toegevoegde waarde biedt en actief meedenkt en helpt tijdens de overgang naar professioneel opdrachtgeverschap. Daarnaast was het van essentieel belang dat de geselecteerde partij een continu borgings- en verbeterproces kon waarborgen (leercurve). De gemeente zocht naar een partner die garant zou staan voor het uitvoeren van het programma van eisen en deze garantie ook daadwerkelijk kon waarmaken.

De gemeente gaf ons de opdracht om op een creatieve manier na te denken over de verlichting van het iconische plein in Hoofddorp, waarbij we moesten voldoen aan de lichteis klasse M4 ( Lgem >= 0,75 cd/m2, Uo>=0,4, Ul >= 0,6 Ti <= 15% ). Een belangrijke overweging was ook het voorkomen van lichthinder naar de appartementen die zich rondom het plein bevonden.
Na zorgvuldig afwegen koos Industrielicht ervoor om 14 meter hoge rond-conische naadloze lichtmasten te plaatsen, voorzien van een voetplaat en een V-uithouder. Hiermee konden we de verlichting op een elegante manier integreren in de omgeving. Op elke lichtmast werden twee armaturen van het type ITALO 2 van AEC Illuminazione gemonteerd, uitgerust met leds met een kleurtemperatuur van 3.000K en een systeemvermogen van 113W per armatuur. Deze keuze zorgde voor een optimale verlichting met een aangename sfeer op het plein.

Voor de installatie van de lichtmastcombinaties heeft Industrielicht Klaver Infratechniek geselecteerd.

Copyrighted Image