Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Hittebestendig + 85˚C LED-armatuur – Norka

by Admin
jul , 5
Hittebestendig + 85˚C LED-armatuur – Norka

Een hoge omgevingstemperatuur en LED zijn, zeker bij een langdurige blootstelling aan warmte, geen goed huwelijk omdat dit ten koste gaat van de levensduur van de LED en/of aansturingselektronica(=Driver).
Norka produceert al meer dan 50 jaar verlichtingsarmaturen voor toepassing in extreem hoge en/of lage omgevingstemperaturen.

Zeker de Driver heeft een beperkte bandbreedte qua omgevingstemperatuur waarbinnen deze naar behoren kan blijven functioneren. Norka heeft nu een hittebestendig (tot +85˚C) LED-armatuur, type Centaurus VHT, met een separate Driver (tot +55˚C) ontwikkeld welke met een maximale aftand van 50 meter (bij 3×1,5mm²)tussen LED-armatuur en Driver in een ruimte met hoge omgevingstemperatuur zonder probleem langdurig (L80 B10 > 60.000 uur bij +85˚C.) kan functioneren.

De Centaurs VHT en de separate Driver hebben een stof- en waterdichtheid classificatie van IP65. Om condensvorming te voorkomen is in de armatuurbehuizing, met grote koelribben, een overdrukfilter aangebracht.

Voor de afscherming kan men kiezen uit temperatuur wisselbestendig veiligheidsglas (IK09) of slagvast (IK10) Polycarbonaat. Het slagvaste (IK10) Polycarbonaat is met name voor toepassing in de voedingsmiddelen industrie (IFS/HACCP) of zwembaden (Balworpbestendig volgens EN 12 193).

De Centaurus VHT kan met verschillende ophangsystemen worden geleverd en voor de toepassing in kranen met beweegbare giek is zelfs een scharnierende beugel met trillingsdempers ontwikkeld.

NORKA INTELLIGENT INDUSTRIAL SOLUTIONS ………. ook in tropische omstandigheden. Klik hier door voor meer informatie.

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyrighted Image