Industrielicht - AUBRILAM
AUBRILAM

Duurzaamheid in uw projecten

Duurzaamheid in uw projecten

Duurzaamheid en CO² emissie zijn belangrijk aspecten bij het opzetten van nieuwe projecten. Om voor u deze aspecten in te vullen heeft Industrielicht houten masten en straatmeubilair van AUBRILAM.

De 5 redenen om voor AUBRILAM te kiezen:
1. Het materiaal: “It’s Wood!”
De natuurlijke grondstof van pure zuiverheid geeft een zeer speciaal emotioneel en natuurlijkeffect. Met de sterke visuele- en emotionele kenmerken en het
milieuvriendelijke natuurlijke materiaal, bevat hout alles wat nodig is om
bewust met het milieu om te gaan.
2. De uitstraling: “It’s Beautiful!”
Houten masten en straatmeubilair zijn van grote esthetische waarde in projecten. De serie Alba masten is bekroond met de “Innovation & Design Award”. Daarnaast zijn er de enorme mogelijkheden in uitvoeringen met een breed kleurenpallet. 
3. Duurzaamheid, CE markering en extreme condities: “It lasts!”
Aubrilam werkt met Scots pine hart hout uit noord Europa. De houten delen worden verlijmd via het HTE proces. Kwaliteit en prestaties zijn gecertificeerd. 
Aubrilam is de enige producent met CE-markering op houten lichtmasten. Met het CE-merk wordt verklaard dat het product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen in relatie tot design, fabricage en kwaliteitscontrole. 
Hout is ongevoelig voor extreme omstandigheden zoals zeewater, stormen of tropische klimaten. Temperatuursverschillen van -30°C (in Rusland of Denemarken) tot + 48°C (in Abu Dhabi) hebben geen invloed op de kwaliteit van het product. Dit hebben de masten van Aubrilam in deze landen al bewezen.
4. Duurzame ontwikkeling: “It’s Eco-Friendly!”
Hout is van zichzelf al duurzaam. Het hout van Aubrilam is afkomstig uit FSC of PEFC gecertificeerde bossen. Er worden geen chemicaliën toegevoegd tijdens het verwerkingsproces. Daarnaast worden alle afvalstoffen uit het productieproces bij Aubrilam gerecycled. De Aubrilam levenscyclus analyse van masten is conform ISO 14040 en ISO 14025. Van elke Aubrilam mast kan de klant een PEP (“Product Environmental Profile”) ontvangen. Respect voor het milieu, dus Eco-Design.
5. Eenvoudig in onderhoud: “It’s Easy to Maintain!”
Hout is geen wegwerp product. Het zorgt voor zichzelf! Onderhoud om de ca. 7 jaar in stedelijk gebied met maar 1-laag coating is voldoende. Per lichtmast niet langer dan 30 minuten onderhoud nodig! Compleet onderhoudsvoorschrift is verkrijgbaar.

“Er is geen beter argument om hout te gebruiken: materiaal dat natuurlijk, mooi, onbewerkt en recyclebaar is!”    

Daarnaast heeft AUBRILAM een missie om verder te gaan met duurzame oplossingen. Het is meer dan alleen masten. Ook straatmeubilair, oplaadpunten en PV-systemen worden ontwikkeld om het gehele project duurzaam te maken.