Industrielicht
+31 78 6920 900

Industrie

Verlichting radartoren op Maasvlakte 2

by Joan
nov , 13
Verlichting radartoren op Maasvlakte 2

Op Maasvlakte 2 is bij de zeewering een nieuwe radartoren verrezen. De radartoren heeft een hoogte waarmee ver over zee kan worden gekeken en heeft als architectonische bijzonderheid dat de ovale doorsnede over de hele hoogte een draaiing van 45o tussen bovenkant en onderkant van de toren heeft.

Met een hoogte van 70 meter is het mogelijk om over een afstand van 50 km het verkeer op zee waar te nemen. Door middel van een straalverbinding worden de waarnemingen uitgewisseld met lichteiland Goeree, wat als aanloopbaken dient voor schepen.

Verantwoordelijk voor het ontwerp is architect Syb van Breda, welke met de bijzondere vorm de toren niet alleen een bijzonder aanzien heeft gegeven maar daarmee ook de toren bijzonder sterk heeft gemaakt.

De toren is verlicht door armaturen van de fabricaten Norka en Sill uit het leveringsprogramma van Industrielicht. Naast dat er een bepaald lichtniveau in het trappenhuis en in de technische ruimtes gerealiseerd moest worden, werden er ook eisen gesteld aan afdichtingswaarde en brandwerendheid van de armaturen. Daarmee was het gewenst dat de toegepaste drivers in de LED armaturen een terugkoppeling van de status van de noodverlichting zouden geven aan de centrale besturing.

Norka heeft weliswaar een eigen besturingssysteem, XARA, maar biedt ook mogelijkheden om apparatuur naar klantspecificatie in te bouwen, zoals ook voor dit specifieke project gebeurd is. Installatiebedrijf Istimewa heeft de technische installatie voor de radartoren gerealiseerd.

Foto: Aeroview

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyrighted Image