Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Het Innovation Technological Center van AEC Illuminazione

mrt , 11
Het Innovation Technological Center van AEC Illuminazione

Al ruim 60 jaar heeft het Italiaanse AEC Illuminazione Srl haar thuisbasis in de provincie Arezzo, Toscane. Sinds 1957 heeft AEC consequent de filosofie gehandhaafd om alle productiefasen te concentreren op het hoofdkantoor in Toscane. De overtuiging in de waarde van Made in Italy vormt de kern van AEC’s streven naar 100% Italiaanse producten.

In 2019 heeft AEC haar hoofdkantoor uitgebreid met het ultramoderne ITC Innovation Technological Center. Dit opvallende gebouw herbergt AEC’s laboratoria en nieuwe interne afdelingen voor Onderzoek & Ontwikkeling. Het ITC fungeert als de spil voor alle onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, inclusief producttesten.

De oprichting van dit centrum begeleidt niet alleen de groei van het bedrijf, maar markeert ook de voltooiing van een indrukwekkende productiestructuur die momenteel een oppervlakte van 87.000 vierkante meter beslaat.

Hieronder enkele onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van AEC uitgelicht.

SFERA DI ULBRICHT
Dit instrument meet de kleurtemperatuur en lichtstroom van armaturen met buitengewone precisie. Het bestaat uit een bol met een intern diffuus oppervlak, waarin het te testen armatuur zich in het midden bevindt.

GONIOFOTOMETER
Dit instrument wordt gebruikt voor het meten van lichtintensiteiten in verschillende richtingen.

THERMISCHE KAMERS
In de twee klimaatkamers van AEC kunnen tot 200 armaturen worden geïnstalleerd voor langdurige tests onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Dit stelt AEC in staat om de levensduur van LED armaturen grondig te onderzoeken.

ANECHOÏSCHE KAMER
AEC beschikt over een anechoïsche kamer waarin alle noodzakelijke tests worden uitgevoerd volgens de internationale normen voor elektromagnetische compatibiliteit. Deze tests worden uitgevoerd met als doel te waarborgen dat armaturen correct blijven functioneren, vrij van interferentie en onaangetast door externe frequenties.

Copyrighted Image