Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Solar Urban Hub

by Joan
jun , 2
Solar Urban Hub

Wij zijn verheugd dat we samen met onze partner Siarq een bijdrage kunnen leveren aan een schoner en duurzaam milieu. Al jaren stijgt de vervuiling van de lucht en heeft dit impact op ons milieu. Landelijk, Europees en wereldwijd worden er doelstelling gesteld en afspraken gemaakt om dit probleem tegen te gaan.

Maar om doelstellingen te halen en afspraken na te komen is het belangrijk dat er gegevens zijn waarmee deze SMART gemaakt kunnen worden. Siarq introduceert hiervoor de SOLAR URBAN HUB.

Een intelligente infrastructuur welke op zonne-energie werkt met omgevingssensoren, elektronica, LED-verlichting en communicatieapparatuur om milieugegevens te meten en wireless te verzenden na een datacentra/platform. Gegevens worden voornamelijk via LoRA WAN connectiviteit verzameld en kunnen op afstand uitgelezen worden en systeemparameters kunnen hiermee worden gewijzigd. De informatie is dan beschikbaar op het digitale platform “URBAN BRAIN” van Siarq.

Met de Solar Urban HUB, geplaatst op diverse punten binnen een stedelijk gebied, kan de concentratie van verontreinigende stoffen die burgers inademen worden gemeten,  waardoor deze te beheersen en te analyseren zijn. Daarnaast is de SOLAR HUB voorzien van LED verlichting om de wandelpaden of rijbanen te voorzien van verlichting gevoed door middel van zonne-energie.

 

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyrighted Image