Industrielicht
+31 78 6920 900

Nieuws

Samenwerking Siarq en Industrielicht

mrt , 17
Samenwerking Siarq en Industrielicht

Industrielicht is verheugd dat zij samen met haar partner Siarq bij kan dragen aan een schoner en duurzaam milieu. Al jaren stijgt de vervuiling van de lucht en heeft dit impact op ons milieu. Landelijk, Europees en wereldwijd worden er doelstellingen gesteld en afspraken gemaakt om dit probleem tegen te gaan.

Maar om doelstellingen te halen en afspraken na te komen is het belangrijk dat er gegevens zijn waarmee deze SMART gemaakt kunnen worden. Siarq introduceert hiervoor de SOLAR URBAN HUB.

Een intelligente infrastructuur welke op zonne-energie werkt met omgevingssensoren, elektronica, LED-verlichting en communicatieapparatuur om milieu gegevens te meten en wireless te verzenden na een datacentra/platform.

Gegevens worden voornamelijk via LoRA WAN connectiviteit verzameld en kunnen op afstand uitgelezen worden en systeemparameters kunnen hiermee worden gewijzigd. De informatie is dan beschikbaar op het digitale platform .

Met de Solar Urban HUB, geplaats op diverse punten binnen een stedelijk gebied, kan de concentratie van verontreinigende stoffen die burgers inademen gemeten worden, waardoor deze te beheersen en te analyseren zijn. Daarnaast is de SOLAR HUB voorzien van  LED verlichting om de wandelpaden of rijbanen te voorzien van verlichting gevoed door middel van zonne-energie.

Een ander groot voordeel van de Solar Urban HUB is dat de verzamelde gegevens belangrijk zijn voor de uitdagingen en behoeften van gemeenten en milieudiensten en een bijdrage kunnen leveren aan de andere sectoren zoals milieu, energie, gezondheid en onderwijs. Daarnaast is de Solar Urban Hub een belangrijk instrument voor Smart Cities. Met diverse meetpunten is het mogelijk een representatief resultaat te verkrijgen over gebieden met de hoogste emissies, variatie in concentraties te kunnen waarnemen en om beslissingen en actie te kunnen nemen om problemen op te lossen die de eigenbevolking ten goede komt.

Maak uw duurzaamheidsdoelstelling SMART en denk aan SOLAR URBAN HUB

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.