Industrielicht - SCOTIA
SCOTIA

Solar masten

Solar masten

SCOTIA is een Deens bedrijf dat zich als doel heeft gesteld  steden en bedrijven te helpen  de milieu doelstelling van 0% emissie te realiseren bij openbare verlichting.

SCOTIA ontwerpt en levert net-gekoppelde zonnepaneelmasten. Deze systemen genereren duurzame energie als onderdeel van het stedelijk milieu en zijn een bron van inkomsten om de kosten van elektriciteit te compenseren en te reduceren.
 
In oktober 2010 werd SCOTIA Light Ltd opgericht als partner van de KN Group, één van de toonaangevende leveranciers van duurzame energie in Engeland en Ierland.
Een zeer sterk verkoopargument voor duurzaamheid in het project is het verminderen van koolstofemissie (CO²). De SCOTIA SunMast helpt deze doelstelling van nul-emissie te bereiken. Dit wordt bereikt door de opwekking van haar eigen schone zonne-energie.

Op de mast zijn zeer efficiënte zonnecellen aangebracht. Alle opgewerkte elektriciteit kan teruggeven worden aan het voedingsnet. Dit gebeurt overdag. Door deze toepassing is het een 100% betrouwbare installatie en is deze niet afhankelijk van batterijen, die snel afbreken en onderhoud nodig hebben.

Op de SunMast kan elk type armatuur met elke gewenste lichtbron worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk voor ontwerpers en beheerders hun ideale verlichtingsoplossing te realiseren.

         

De SunMast is specifiek ontwikkeld voor toepassingen binnen de noordelijke breedtegraden. Door de verticale integratie van zonnecellen op de mast is het ontwerp van de mast niet alleen gestroomlijnd maar zorgt ook voor een groter oppervlak waaruit optimaal energie opgewerkt kan worden. Toegepast worden zeer vernieuwde “Low-light” gevoelige solar cellen die geen direct zonlicht nodig hebben en optimaal werken bij bewolkt weer.

          

Onderscheidend ten opzichte van andere leveranciers zijn de Solar-modules van Scotia niet extra beschermd met kunststof platen of andere afschermingsmaterialen. Hierdoor is er geen kans op vocht op de solar-modules of snelle terugval van energieopwekking door verkleuring of vervuiling van de afschermingsmaterialen.

Onderstaand een voorbeeld project:

        

Technische specificaties:
Stalen (S355) thermisch verzinkte kokermast afgewerkt in een poedercoating. Berekend conform geldende Europese norm EN40 met windcategorie II.
Vanaf 2.0 meter boven maaiveld beginnen de Solar panelen welke voldoen aan
de volgende normen: IEC 61215, IED 61730, MCS en CE. Slagvastheid (EN 50102) IK 08.
De optimale werkingstemperatuur is tussen -25°C en +60°C.
Toegepast worden SCOTIA PV 40-10 “High performance monocrystalline” panelen.

 
Drie verschillende uitvoeringen zijn verkrijgbaar namelijk:
 -  Mastlengte   8.8 meter, type SUN MAST WP480.
 -  Mastlengte 10.5 meter, type SUN MAST WP600.
 -  Mastlengte 12.2 meter, type SUN MAST WP720.

Hieronder de datasheets van bovengenoemde mast typen:

SunMast WP480 SunMast WP600 SunMast WP720